zondag 2 maart 2014

Belofte maakt schuld!

Iets meer dan 2 jaar terug lag ik eens 10 weekjes te niksen in het ziekenhuis, ik had er veel te veel tijd en doolde daardoor uren rond op het wereldwijde web! Ik ontdekte pinterest en startte ineens maar een verslaving. Eén van de eerste afbeeldingen die ik vond en uiteraard pinde was het supermooie vossenpak van Running with scissors... Ik toonde het wat later aan de zoon die net in school startte en zei dat ik het vossenpak ging maken voor carnaval. Ietsjes later beviel ik van een tweede zoon. De tweede zoon vroeg net dat beetje meer werk en van dat vossenpak kwam niets in huis. Grote broer kreeg een dinomatel in de plaats. Vorig jaar verloor ik carnaval helemaal uit het oog, gelukkig maakte ik enkele weken ervoor een ridderpak!
Dit jaar was ik vastberaden, een vossenpak zou het worden. Januari ging voorbij, en ik stelde het maken steeds uit, ik had immers geen gepaste stof, wachten tot het stoffenspektakel in februari was de boodschap. Toen bleek dat bijna heel naaiend Vlaanderen op de beurs liep, bleef ik er niet lang hangen. Uiteraard vertrok ik zonder passende stof! Nog een week tot carnaval! Maandag en dinsdag werken en geen tijd om te naaien. Woensdag moest het gaan gebeuren... Ik kocht woensdagochtend het patroon en ging op zoek naar stof, en wat bleek, er lag supermooie donkerrode sweaterstof in mijn eigen stoffenkast! Na een dag van zwoegen en zweten kon het pak dan eindelijk gepast worden. Vrijdag trok hij het vol enthousiasme aan om carnaval te vieren en wat was hij blij...
Vandaag maakten we een wandeling in de Brielmeersen, een superleuk park op een kilometertje van ons huis en maakte ik een reeks foto's van de vos in zijn natuurlijke habitat!


Stof: sweaterstof van Butinette.de
patroon: http://www.running-w-scissors.com/2007/01/woodland-animal-costume-sewing-pattern.html

8 opmerkingen:

 1. Super! En ik vind jouw versie zelfs veel knuffelachtiger dan het originele patroon. Nice one!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. love it! great job with the sewing and the pictures!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel schoon! Jouw versie is idd beter dan 't origineel! Ik toon 't maar niet aan Ot, anders mag ik straks ook achter 't masjien gaan zitten. :S Jouw versie wordt gepind en ooit, ooit, maak ik ook 'ns zo'n vossenpak! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi!
  Zowel het vosje(spak) als de foto's. Prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Echt knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen