zaterdag 3 november 2012

Winnen

Ik durf er hier eigenlijk niet zoveel over te vertellen, want straks is mijn geluk voorbij! Je weet wel, als het goed gaat, moet je er niet teveel over opscheppen, maar ik ben in 'winningmode".

Ik won bij An van Photo-copy het zeer mooie boek  ' Goed eten '  van Dorien Knockaert, beter bekend als de foodie van de blog Jonge Sla.

Het boek is echt super, er staan zeer lekkere recepten in, (ik heb er wel nog niet uit gekookt), maar het is ook een leuk boek om te lezen. Dorien heeft een zeer aangename schrijfstijl. Het is vlot leesbaar. Ze toont je waar je voedsel eigenlijk vandaan komt. Doordat ze haar eigen weg naar goede voeding zoekt, ga je zelf over je eigen voeding nadenken. Wat geef ik mijn gezin dagelijks te eten.
Doordat wij hier zo een beetje in een twijfelzone zaten, heeft haar boek me geholpen om er een beetje visie (ik vond geen ander passend woord) in te steken. Om op die manier aan onze twee klein pagadders te tonen, dat we eigenlijk wel iets kunnen veranderen aan onze milieuproblematiek. En dat doen we, door eerst naar onszelf te kijken, wat willen wij... We proberen nu tijdens de week geen vlees meer te eten. Wij dat is ik, mijne wederhelft en onze zoon van drie, de zoon van 10 maand krijgt in zijn voeding wel nog vlees, omdat hij tijdens zijn longontsteking een nijpend tekort had aan ijzer en allerlei vitamines en gewoon omdat hij linzen, erwten en bonen echt niet goed verteerd. We eten ook af en toe nog eens vlees op de boterham. En als onze lieve oma een lekkere ovenschotel meebrengt, dan laten we dat ook niet staan, maar eten we dat met heel veel liefde op.
Onze groentjes komen van de bioshop van hier in de buurt en daar koken we een paar dagen mee en verder kopen we onze groentjes gewoon in de winkel, als het kan nemen we bio, en anders niet. We proberen zoveel mogelijk lokale dingen te kopen. Boontjes uit Peru heeft voor ons nooit echt gewerkt, zoooooooooooo graag eet ik boontjes nu ook weer niet... Als ik binnenkort een paar recepten uit het boek gemaakt heb, dan hou ik jullie op de hoogte over de smaak!

Een weekje nadat ik dit leuke boek kreeg, won ik nog eens bij Sanne en Riet. Ik kreeg tickets toegestuurd om naar de boekenbeurs te gaan, om samen met hen te klinken op hun nieuwe boek 'Zo Geknipt'! Tof hé! Ik probeer deze week de tas met verzonken rits uit het boek te maken, zo dat ik die kan meenemen!

Ik maakte deze week ook al redelijk wat kleertjes, nog een jacobje, een hoodie en een kleedje voor mezelf (burda 7828), maar daar later meer over.

Dus ssssssssssssssttttt hé, je hebt me deze opschepperij niet zien schrijven hé, ok ? Dan ik nu gauw een lottopapiertje gaan invullen...
1 opmerking:

  1. Wauw zeg, zoveel geluk! Veel succes met de lotto en veel plezier met het boek en op de boekenbeurs!!

    BeantwoordenVerwijderen