maandag 3 september 2012

September, tijd om er terug in te vliegen...


De zomervakantie is voorbij, tijd om hier nog eens een berichtje te schrijven.
De grote vakantie begon hier een beetje in mineur, Josse, onze kleinste kapoen werd 10 dagen opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Gelukkig was hij net op tijd genezen om te vertrekken op vakantie. Het aërosolmachine was in Tsjechië een trouwe vriend zo een drie keer per dag.
Tsjechië is een aanrader, wij gaan er zeker nog eens terug. Heel veel leuke en zeer mooie plaatsen om te wandelen en om met de kindjes de natuur te ontdekken. Spijtig genoeg brachten we geen bezoekje aan Praag. Maar misschien doen we dat binnenkort wel eens met zijn tweetjes als citytripje!

Uiteraard werd er ook genaaid, maar niet zo erg veel. In juli zat ik vooral in het ziekenhuis en daarna gingen we op reis en daar werd niet genaaid.
Ergens in het begin van augustus ging ik bij een vriendin een namiddagje naaien met de kindjes erbij. Er werd niet veel gemaakt, want plots hadden die " oh-zo-brave-kindjes" van mij, toch wel heel veel aandacht nodig! Enkel deze muts werd gemaakt met twee overschotjes stof..Er werden ook heel wat babietjes geboren vlak voor en tijdens de vakantie. Velen onder hen zijn nog cadeauloos, maar Elodie kreeg toch al haar kleine cadeautje.
Ik ben ook eindelijk begonnen aan een serietje "Jacob"-broeken voor de oudste zoon. De eerste werd gemaakt met blauwe ditte stoffe van in de Ikea. Ik leerde dat ik mijn handleiding beter moet lezen en dat ik mijn strijkijzer veel meer moet gebruiken. De tweede versie was al direct een pak mooier afgewerkt.

Ik ruik bandwerk! De volgende stof is al gekocht en ligt klaar op de naaitafel!

Tot binnenkort!

2 opmerkingen: