donderdag 19 januari 2012

Little Miss Pineapple miste haar machien!

en heeft zich er eens aangezet.
Ik maakte twee salopetjes, het ene is een patroontje van Meisjesmama, een jumpsuitje dat zij maakte voor haar zoon! Ik maakte het in lichte sweaterstof, het was een heel handig patroontje, alleen heb nogal gesukkeld met tussenstukje. Dit is blijkbaar een maatje 68, ik zou deze ook graag maken in een maatje kleiner, want anders gaat het nog eeuwig duren voor onze kleine man het kan dragen.
De grote salopet is het (gratis) basisproon van een Ikatbag. Ik maakte het al eerder. Het is gemakkelijk te maken, en nog makkelijker aan te passen. Ik twijfel nog om er in het midden vooraan een grote zak op te zetten, waar hij met zijn beide handen in kan. Foto's met modellen volgen wel nog eens, kleine man ligt nog steeds in het ziekenhuis en de iets grotere kleine man ligt hier uitgeteld op de zetel te slapen na een lange schooldag!

Ik maakte ook een gordijntje om voor de kast te hangen voor op de kamer van de jongens. Ik merkte pas later dat er plekken op de stof zaten, dus dat zit nu in de was. Als de plekken er niet uit gaan, dan is er een plan B, namelijk een cover-up met fleece-applicaties of met textielverf... We maken er wel iets van.
Ik maakte ook een broekje voor Josse, want het kereltje heeft een te kort aan kleine broekjes (niet dat hij er zoveel draagt), maar het idee alleen al dat hij er tekort zou hebben...
Nu nog op mijn TO DO LIST:

 • wanten: een paar voor Mauritz en een paar voor mezelf (handleiding van Missy N)
 • een vlaggenlijn, om het huis een beetje op te vrolijken als Josse naar huis komt
 • een kookschort voor Mauritz
 • een zakje voor de e-reader van broer
 • een paar luiertasjes, naar het idee van Mme Zsazsa
 • een dekentje voor in de maxi-cosi
 • een raglanshirt uit mijn nieuw boek; Sewing for boys
 • en nog een paar dingen die ik nu vergeet, maar die wel opgeschreven staan
Je ziet, ik heb nog even werk! Maar ik ben zo ongelofelijk blij dat ik terug kan naaien... Om nog maar even reclame te maken. Wij starten binnenkort in het cultureel centrum van Waregem een creaclubje. Iedereen is zeer welkom, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Moest je zin hebben om samen met ons te  komen naaien, breien, haken (of wat je ook graag doet), gil hieronder dan even en dan mail ik je alle gegevens door. Tot gauw!
6 opmerkingen:

 1. Schattig, die broekjes zo naast mekaar! Ben benieuwd naar een foto met de kindjes erin! Gaat alles goed met Josse? Heb je een idee hoe lang hij ongeveer nog moet blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze middag hebben we een afspraak met de dokter, hopelijk kan zij ons dan vertellen, wanneer we hem thuis kunnen verwachten. Ik gok nog een weekje (hoop ik). Het gaat heel goed met hem, hij verdikt goed en begint steeds beter te drinken...

   Verwijderen
  2. Oh, dan heb je dus ondertussen al nieuws gehad? Ik duim dat jullie hem snel bij jullie thuis hebben!

   Verwijderen
  3. Waarschijnlijk op het einde van de week... Maar ja het is wel onder voorbehoud! Het einde is in zicht! :)

   Verwijderen
 2. Hij zal rapper in het pakje passen dan denkt en wat leuk om een vlaggenlijn te maken voor zijn thuiskomst!
  Fijn ook dat je je zinnen kan verzetten, dat helpt om het allemaal een plekje te geven.
  Liefs Marina en een dikke knuffel voor je kanjers :0)!

  BeantwoordenVerwijderen