donderdag 7 oktober 2010

Banaan chocolade cake...

Banaan en chocolade: een goddelijk lekkere combinatie... in pappilot op de bbq met een beetje rum of wiskhy bij, mmm of nog beter in cakevorm... Hieronder een receptje om " binnen-het-uur-op"-cake te maken...

115g zachte boter + klein beetje boter voor het bakblik
175g bloem
1tl natriumbicarbonaat
snufje zout
1tl kaneel
175g lichte basterdsuiker
2 grote rijpe bananen
2eieren, geklopt
5el heet water
175g chocolade chips

Verwarm de oven voor op 160° en beboter een bakblik of leg er bakpapier in...
Zeef bloem, natriumbicarbonaat, zout en en kaneel boven een kom en zet apart.
Klop in een andere kom boter en suiker tot een schuimige massa. Klop er daarna de geprakte bananen door en vervolgens de eieren. Het mengsel lijkt dan te schiften, maar dat is normaal. Roer er nu ook de bloem en het water erdoor.  Wanneer je een samenhangend beslag krijgt, doe je er de chocolade chips bij.
Schep het beslag in een bakblik en zet de cake voor 70min in de oven...
 en dan komt er dit uit...

2 opmerkingen: